Onderwerpen


« Euro Lenen van start | Euro Lenen | Lenen student »

Geld lenen met bkr

geld lenen bkr | 03-07-2008

Geld lenen met BKR registratieGeld lenen met bkr registratie, kan dat? En wat is het BKR precies?

Wat is het BKR eigenlijk?
Het BKR is de afkroting van Bureau Krediet Registratie. Het BKR is gevestigd in Tiel, en houdt van iedere Nederlander die een lopend krediet heeft een dossier bij.
Denk hierbij dus aan gegevens over uw leningen, uw creditcards, en gegevens over de mogelijkheden om rood te staan op uw betaalrekeningen.

Ongeveer tweederde deel van de Nederlanders heeft enig krediet bij het BKR geregistreerd staan. Met al deze informatie kan het BKR beoordelen of u in aanmerking komt voor een lening als u die wilt afsluiten.

Wat doet het BKR dan precies met mijn gegevens?
Het BKR houdt bij of u ergens een betalingsachterstand heeft. Als dat zo is wordt er een speciale aantekening bij uw gegevens gemaakt. Hierbij gebruikt het BKR een code om aan te geven hoe erg het is gesteld met de achterstand van betaling. Als u de betalingsachterstand weer goed maakt, verdwijnt ook de aantekening bij uw naam.

Kan ik lenen met BKR regsitratie?
Ja, dit kan! Zelfs als u met een betalingsachterstand bij het BKR geregistreerd staat, kunt uw vaak nog geld lenen. Echter, vanwege uw registratie zal dit waarschijnlijk wel moeilijker zijn dan normaal.

Degene die u het krediet verleent beslist zelf of u mag lenen of niet, niet het BKR! Het BKR levert slechts informatie aan kredietverstrekkers.

Besef wel dat vele kredietverstrekkers de gegevens van het BKR gebruiken, en dat de meeste minder snel geneigd zullen zijn om u geld te lenen als u een BKR registratie heeft. Waarschijnlijk zult u aan strengere voorwaarden moeten voldoen en minder keuze hebben. Het is natuurlijk het beste om geen betalingsachterstanden te hebben, dan zult u weinig tot geen problemen ondervinden bij het afsluiten van een nieuwe lening.
Topics: geld lenen bkr |