Gratis kredietofferte
? Klik hier!

Vergelijk automatisch meerdere kredietaanbieders!.


Vergelijk!
Meerdere soorten leningen bij Geldshop.nl.


Onderwerpen


« Geld lenen met bkr | Euro Lenen | Snel geld lenen »

Lenen student

studenten lening | 18-07-2008

Student LenenDus je wilt lenen en je bent student. Wat kun je nou eigenlijk lenen als student? In dit stuk proberen we deze vraag zo volledig mogelijk te beantwoorden.

Studenten willen vaak geld lenen, het is algemeen bekend dat studenten vaak net te weinig geld hebben. Echter ben je soms als student nog niet helemaal onafhankelijk, je hebt al een studielening, en sommige studenten nemen weleens een (te) makkelijke beslissing om extra geld bij te lenen. Daarom is het goed om de mogelijkheden voor een studenten lening goed op een rijtje te zetten, zodat je als student in ieder geval een redelijk gefundeerde beslissing kan nemen als je dan toch geld wilt bijlenen.

Mogelijkheden voor lenen student
Welke mogelijkheden zijn er om bij te lenen als student? We noemen de mogelijke leningen kort en beschrijven de opties en voorwaarden vervolgens uitgebreider in een aparte paragraaf per type lening.

Zo hebben we het extra bijlenen via de ib groep, als aanvulling bovenop je studiefinanciering. Daarnaast kun je als student vaak een speciale studentenrekening openen bij de bekende banken. Deze rekeningen geven je de mogelijkheden om een bepaald bedrag rood te staan. Via deze weg kun je meestal ongeveer 1000 euro lenen.

Bovenstaande opties zijn vrij gangbaar voor studenten om te gebruiken. Een stapje verder gaat het als studenten krediet aanvragen bovenop deze opties. Als studenten krediet aanvragen via de bank bovenop hun gangbare studentenrekening hoeven ze vaak pas na hun studie terug te betalen. Echter moeten ze vaak na hun studie wel relatief hoge rente betalen over het verkregen krediet.

Hieronder gaan we wat meer in detail in op de verschillende mogelijkheden om als student geld te lenen.

Lening ib groep
Lenen bij de ib groep doen de meeste studenten al. Studenten hebben vaak een basisbeurs die omgezet wordt in een gift als je binnen een bepaalde tijd afstudeert. Daarnaast kun je als student echter ook geld bijlenen. Als je ouders weinig verdienen heb je soms recht op een aanvullende beurs.

Meestal echter is er sprake van een rentedragende lening als je extra geld van de ib groep wilt ontvangen. Je kunt hiermee maximaal ongeveer 500 euro lenen. Als je wilt kun je echter ook minder dan het maximum lenen. Je kunt dus ook 300 euro lenen, of bijvoorbeeld 100 euro lenen. Deze bedragen gaan over lening per maand. Zo’n rentedragende lening moet na de studie worden terugbetaald, en de rente bedraagt ongeveer 4% per jaar.

1000 Euro lenen via studentenrekening
Als je gaat studeren kun je een studentenrekening openen bij bijvoorbeeld de Postbank of bij de Rabobank. Voorwaarde voor zo’n studentenrekening is dat je je studiefinanciering op de betreffende rekening laat storten. Je mag dan 1000 euro lenen, en je kunt dit geheel of in delen opnemen van en terugstorten op je rekening. Je mag dus in feite 1000 euro lenen door middel van 1000 euro roodstaan. Een soort van krediet dus eigenlijk. Bijna iedere student gebruikt deze vorm van geld lenen. Voor het precieze percentage rente moet je even de bank van je keuze raadplegen.

Studenten krediet
Bij sommige banken zoals de postbank kunnen, als de studiefinaciering op een rekening daar wordt ontvangen, studenten krediet aanvragen voor extra geld. Meestal kun je in eerste instantie op deze manier 2500 euro lenen. Vaak kun je als je een bepaald aantal studiepunten of je propedeuse hebt behaald je krediet verhogen en meestal in totaal inclusief het eerste krediet zo’n 5000 euro lenen.

Ook voor dit kredit geldt dat je mag kiezen hoeveel je van je krediet gebruikt. Het is verstandig om niet alles op te nemen als je het niet in een keer nodig hebt. Dit kan rente schelen, en zo geef je natuurlijk niet onnodig veel geld uit. Je kunt via dit krediet dus ook 2000 euro lenen, 1500 euro lenen, of welk bedrag dan ook zolang het maar onder je krediet limiet is van 2500 euro of 5000 euro. De rente voor een studenten krediet bedraagt echter vaak wel ongeveer 10% per jaar, dus neem zo’n krediet alleen als je het echt nodig hebt!

Lenen als student is vaak aantrekkelijk, maar let wel op dat je geen lening tegen een te hoge rente afsluit. Je kan makkelijk in de verleiding komen om extra geld te lenen, maar vergeet niet dat je het ooit ook weer terug moet betalen. Raadpleeg de websites van de bekende banken of google voor meer informatie over een van de studenten krediet opties of algemene leningen voor studenten.
Topics: studenten lening |